Ούτε αυτό

Ένα, μόνο ένα θέλησα από εσένα « να με προστατέψεις », να με κλείνεις στην αγκαλιά σου και να μην αφήνεις τίποτα να με αγγίξει, να με πληγώσει, να με παρασύρει, να ακούς την κραυγή μου και ας μην έχει ήχο.

Ίσως δεν το εξήγησα καλά. Ίσως μέσα στα όλα τα « μπορώ » μου, χάθηκε. Ίσως δε με κατάλαβες, παράξενο παιδί βλέπεις, μακρυά από τα συνηθισμένα τα δικά σου, του κόσμου…Ίσως ο τρόπος που χειρίζομαι τις σχέσεις δε σε άφησε να το κατανοήσεις.

Σε κοίταγα στα μάτια ρε γαμώτο, μόνο αυτό σου ζήτησα, μόνο αυτό περίμενα από σένα. Το ξέχασες; Δε θυμάμαι να μου είπες ότι θα το κάνεις, αλλά ποτέ δεν περίμενα λέξεις από σένα, μιλούσαν οι κινήσεις σου, τα μάτια σου, οι πράξεις σου και όλα λέγανε « ναι».

Χρόνια μόνη να παραπαίω αναμέσα σε σένα και στη μοναξιά. Τι περίμενα; Τι δεν έβλεπα; Όποτε χρειαζόταν με προστάτευα μόνη. Ίσως να το έβλεπες και εσύ και να το είχες δεδομένο ότι ούτε αυτό χρειάζομαι.

Πάνω απ’ όλα φίλος μου, σε άκουγα στα πάντα ακόμα και αν αυτό με έθιγε, ήμουν εκεί να σε κρατώ, να σε σηκώνω, να σε τραβάω και να σε αφήνω όποτε το χρειαζόσουν. Ανύπαρκτος όμως σε κάθε μου  κραυγή.

Πάνε δύο μήνες που σε ρώτησα «αν είσαι έτοιμος, αν αντέχεις να με ακούσεις όπως σε ακούω», δεν απάντησες με κοίταξες στα μάτια, είδες, κατάλαβες ότι δεν μπορούσες. Δε σου μίλησα, σέβομαι το ξέρεις καλά. Όμως ρε μαλάκα σε χρεαζόμουν, δεν έπρεπε να είσαι ανύπαρκτος πάλι. Είχα τόσο ανάγκη να με προστατέψεις από τον φαύλο κύκλο που έμπαινα, μόνο εσύ μπορούσες.

Και μπήκα, για λίγες στιγμές όμορφες «εκ του ασφαλούς», για μια επικοινωνία που με ιντριγκάρει, γιατί είναι διαφορετικό…Δεν το μετανιώνω, ξέρεις γεμίζω εμπειρίες που με μαθαίνουν, γνώση και περιεχόμενο για ανάλυση, όμως μπλέχτηκαν πολλοί και αυτό δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο.

Θα με αγκαλιάσω πάλι, θα με τραβήξω έξω από αυτό που τείνει να γίνει αναγκαίο, όχι γιατί είναι κάτι σπουδαίο, απλά επειδή δε χόρτασα, αλλά ξέρεις δεν τρώω πολύ. Ίσως είχες δίκιο που δεν το έκανες. Μπορώ μόνη…

Advertisements
Κατηγορίες:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s