Τέρμα στον κομπλεξισμό

Τι χρειαζόμαστε για την παραλία;

Ένα κορμί και την αξιοπρέπειά μας.

Τι μας παρουσιάζεται να έχουμε για να απολαύσουμε ό,τι απόλαυση η φύση μας προσφέρει απλόχερα;

  1. Πώς να χάσετε άμεσα τα κιλά του Πάσχα για ένα τέλειο κορμί στην παραλία. Απαλλαχτείτε από την ενοχλητική κυτταρίτιδα για ένα αψεγάδιαστο σώμα. Δοκιμάστε τα νέα προϊόντα για άμεση μείωση πόντων στην κοιλιά και στους γλουτούς. Με τη νέα βερμούδα σύσφιξης ο κώλος σας θα μαγνητίσει τα βλέμματα, όλων των λουόμεων :p
  2. Αφού η πλύση εγκεφάλου του πρώτου πειράματος καλά κρατεί και απηχεί, συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Έφτασε η ώρα να βγούμε στην παραλία, αντέχει η τσέπη; Βρες τρόπο να αντέξει!!!! Πώς θα πας χωρίς την τέλεια αποτρίχωση και θεραπείες απολέπισης; Δε νομίζω να έχεις το θράσσος να βγεις πρώτη φορά στην παραλία γαλακτομπούρεκο; Πού πας κατακαημένε-η χωρίς σολάριουμ;;;;
  3. Επειδή το ζενίχ του πλατσουρίσματος είναι η τέλεια εμφάνιση, φτάνει δε φτάνει το μηνιάτικο, το μαγιό του κατοστάρικου, άντε 60 στην καλύτερη με δώρο διαφημιστική κρεμούλα είναι απαραίτητο ( αφήστε και ταμπελίτσα πάνω, μη σας περάσουν για φτηνιάριδες ), εννοείται δε θα μείνουμε με ένα, η εποχή απαιτεί πολλά, ένα για το μπάνιο με γονείς, άλλο για τον γκόμενο, άλλο για να βρούμε γκόμενο, αμ πώς θα γίνει; Σαγιοναρίτσα αδέρφια πήραμε; Δεν πιστεύω από αυτές του δίευρου και μείνεις με τον παντόφλα στο χέρι (όχι τίποτε άλλο θα σε βγει τ όνομα) από τις άλλες μανάρια μου να παίρνετε, του 20ευρω τουλάχιστον, να ζητάτε και δίμηνη εγγύηση :p . Παρεό, φουστανάκια, σορτσάκια, τσαντούλες (λεφτά υπάρχουν) και αν δεν υπάρχουν κάτσε σπίτι ποιος νομίζεις ότι είσαι; (νοτ, νοτ, νοτ)

Ο κάθε ένας μας έχει κάθε δικαίωμα, να διαθέσει τα χρήματά του, το σώμα του, τις απαιτήσεις του όπως θέλει. Και αυτό ακριβώς είναι το θέμα, είναι δικαίωμά μας, το πώς θέλουμε να είμαστε. Οι απαιτήσεις και τα μαστ της εποχής, ως προς την εμφάνισή μας δεν πρέπει να γίνεται ούτε κανόνας, ούτε κριτήριο.

Πριν λίγα χρόνια, κρίναμε και απομακρυνόμαστε από έναν άνθρωπο, αν είχε πολλές τρύπες ή τατού, τώρα είναι μαστ. Πριν λίγα χρόνια αν μια γυναίκα φορούσε με λιγότερο ύφασμα μαγιό ή ρούχο, αμέσως την συγκαταλέγαμε στις πουτ@νες (γνωστή και ως καλή για πήδημα δεν κάνει σπίτι), τώρα είναι προαπαιτούμενο. Υπάρχουν όμως και οι διαχρονικές ατάκες, που περνάνε από γεννιά σε γεννιά χωρίς ίχνος τσίπας : «πού πάει η φάλαινα, καλά αυτή λίγο χρώμα δεν μπορεί να πάρει; τι κυτταρίτιδα είναι αυτή πώς την πηδάει ο δικός της; Ο μπυροκοιλιάς το παίζει γκόμενος, τι τούμπανο είναι αυτό » και κάθε είδους ρατσιστικές, προσβλητικές και σεξιστικές εκφράσεις.

Επειδή τι μπορεί να κρύβει το σώμα, η εμφάνιση και ο τρόπος που έχουμε επιλέξει να απολαμβάνουμε τη φύση κανένας δε γνωρίζει. Επειδή το σώμα του καθενός, μπορεί να έχει κουβαλήσει παιδιά, πληγές, ατυχήματα, το ίδιο και η ψυχή του, ας κοιτάξουμε την καμπούρα μας,  ακόμα και αν το μόνο που κουβαλάει είναι παϊδάκια αρνίσια ΔΕ ΜΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ. Μην κρίνετε ίνα μην κριθείτε.

Αντί όλα αυτά, που δημιουργούν κόμπλεξ στους ανθρώπους, την επόμενη φορά που θα ετοιμαστούμε για την παραλία, ας πάρουμε μαζί μας μπόλικο σεβασμό και αξιοπρέπεια. Τασάκια να σβήνουμε τα τσιγάρα, σακουλίστες να πετάξουμε τα σκουπίδια μας. Επίσης η θάλασσα δεν είναι δημόσιο αποχωρητήριο, μην υποχρεώνετε τους συνανθρώπους σας να κολυμπάνε στα κατρουλιά σας.

Η παραλία δεν είναι πασαρέλα, αν έχεις κάτι να προβάλλεις είναι ήθος και παιδεία.

Η παραλία δε μας ανήκει, μας δανείζετε, ας την προσέξουμε!

 

Υ.Γ Το γυναικείο στήθος είναι πρώτα μητρικό όργανο, σεβασμός στις μητέρες που θηλάζουν.

ΥΓ.2 Καλή η γυμναστική, καλές οι ρακέτες, αν δεν το έχετε ρε παιδιά, κάντε λιγάκι παρέκει, πόσα μπαλάκια να φάμε, πόσα δεν πειράζει; :p

ΥΓ.3 Γενικά το πώς επιλέγουμε να εμφανιζόμαστε έχει να κάνει με αυτοσεβασμό και στοιχειώδη παιδεία, έχει να κάνει με την πληθώρα λανθασμένων προτύπων. Έχει να κάνει με ότι μπερδεύουμε την ελευθερία με την ασυδοσία. Έχει να κάνει με τον εκφυλισμό του «τα κάνω όλα γιατί μπορώ». Οι ιδιωτικές, προσωπικές στιγμές ζευγαριών, εκδηλώνονται σε δημόσια θέα με παιδιά γύρω να παίζουν, αν αυτό λέγεται πρόοδος, προτιμώ να μαι οπισθοδρομική. Ο εκφυλισμός και η έλλειψη σεβασμού στο σώμα μας πρέπει να σταματήσει και πρέπει να περαστεί με κάθε τρόπο στα νέα παιδιά. Αν δε μας σεβαστούμε, δε θα μας σεβαστούν. Η έλλειψη σεβασμού και αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας με λυπεί σε όλους τους σωματότυπους.

 

 

Δημοσιεύτηκε από τον Athina

Nothing is as it seems Στριμμένη,κυνική, κυκλοθυμική, κακομαθημένη, εκνευριστικό και ανάποδο εκ γενετής πλάσμα, με έντονη αίσθηση του σαρκασμού και αυτοσαρκασμού!

4 σκέψεις σχετικά με το “Τέρμα στον κομπλεξισμό

  1. Συμφωνώ με όσα λες Σάρκυ μου: Αλλά..πως να αφήσω απέξω από το θέμα, τους ανθρώπους, ας πω πχ για τις γυναίκες, που δεν σέβονται τον εαυτόν τους; πχ. εκείνες που επιλέγουν μαγιώ στριγκάκι ή κάτι ανάλογο ενώ είναι πάνω από 100 κιλά και τα λοιπά σχετικά; Και, ναι μεν, είναι δικαίωμά της κάθε μιας στην περίπτωση αυτή να επιλέγει μια τέτοια περιβολή που την ευτελίζει αλλά ε’ πως να το κάνουμε είναι και προσβολή στην κοινή αισθητική της στοιχειώδους μορφής. Πως αλλιώς να το πω! Όταν βλέπω κάτι τέτοιο σε μια γυναίκα, νοιώθω λύπη για κείνη…Οπότε θάλεγα, ότι καλό και χρήσιμο για μας τις ίδιες,αν όχι και για τους άλλους, είναι να έχουμε επίγνωση του ποιές είμαστε και ανάλογα να ντυνόμαστε, είτε είμαστε σε παραλία είτε στον δρόμο είτε ολούθε. Και, βέβαια, ακομπλεξάριστα αλλά σεβόμενες τον εαυτόν μας. Κάπως έτσι, το βλέπω.

    Αρέσει σε 2 άτομα

    1. Δε θα διαφωνήσω. Γενικά το πώς επιλέγουμε να εμφανιζόμαστε έχει να κάνει με αυτοσεβασμό και στοιχειώδη παιδεία, έχει να κάνει με την πληθώρα λανθασμένων προτύπων. Έχει να κάνει με ότι μπερδεύουμε την ελευθερία με την ασυδοσία. Έχει να κάνει με τον εκφυλισμό του «τα κάνω όλα γιατί μπορώ». Οι ιδιωτικές, προσωπικές στιγμές ζευγαριών, εκδηλώνονται σε δημόσια θέα με παιδιά γύρω να παίζουν, αν αυτό λέγεται πρόοδος, προτιμώ να μαι οπισδοδρομική. Ο εκφυλισμός και η έλλειψη σεβασμού στο σώμα μας πρέπει να σταματήσει και πρέπει να περαστεί με κάθε τρόπο στα νέα παιδιά. Αν δε μας σεβαστούμε, δε θα μας σεβαστούν. Η έλλειψη σεβασμού και αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας με λυπεί σε όλους τους σωματότυπους.

      Αρέσει σε 2 άτομα