Δεν παζαρεύεται η ψυχή μάτια μου

Δεν ξέρει πώς έμαθες τον κόσμο, ούτε τη νοιάζει πώς φέρεται η έκαστη γυναίκα, αν για κάθε τι έχει την τιμή της, της είναι αδιάφορο. Η δικιά της τιμή είναι η ΤΙΜΗ της και δε μεταφράζεται σε δωράκια, σε ευρώ, σε κεράσματα, σε λόγια, λόγια, λόγια. Ποιος είπε ωρέ ότι οι γυναίκες είναι πουτάνες και πρέπει να πληρώνεις διόδια για να εισέρθεις στην περιοχή της. Ποιος είπε ότι μια γυναίκα είναι μία τρύπα που θα μαζεύει σώνει και ντε ό,τι έχεις για άδειασμα;

Αν εσύ αποφάσισες ότι την θέλεις και τον τρόπο που θα την κάνεις ευτυχισμένη είναι δικό σου πρόβλημα, τα δικά της φτερά τα κρατάει κλειστά μόνο όταν θέλει να περπατήσει, όχι για να βολέψει τον κάθε έναν από εσάς. Έχει μια καρδιά που δίνεται απλόχερα, χωρίς αντάλλαγμα, αν εσύ δεν είσαι σε θέση να τη δεχτείς μη της ζητάς τα ρέστα, σε κάτι που ήδη χρεώθηκε για πάρτη σου.

Θα σου φανεί περίεργο, αλλά ναι υπάρχουν γυναίκες που μπορούν χωρίς ΑΝΤΡΑ, που δεν κρέμονται πάνω από ένα @@@ για να μην τις βρει η μοναξιά. Δε φοβούνται το κρύο, ούτε την πείνα, ούτε δένουν την ψυχή τους από φόβο μην πέσουν. Θα ακολουθούν τα όνειρά τους και ας μην τα πιάσουν ποτέ και αν νομίζεις ότι της τα προσφέρεις κάνεις λάθος, τα όνειρα δεν προσφέρονται κατακτιούνται!!!! Τα χρυσά κλουβιά και η ντίσνεϋ τα απαρνήθηκε.

Και αν εσύ θέλεις, δεν είναι διαθέσιμη λυπάμαι. Πώς θα μπορούσε αλλιώς, πώς θα μπορούσε να θέλει κάτι που μειώνει και θίγει την προσωπικότητα και το ήθος της. Το ήξερες ότι δεν τα ποντάρει και αν κάποτε αποφασίσει να τα βάλει λοταρία, θα ναι δικό της πάθος, δικό της λάθος, δικό της θέλω.

Μην χρησιμοποιείς την αγάπη, η αγάπη είναι κάτι αγνό, θέλεις τον άλλον ευτυχισμένο και ας είναι μακρυά σου, δεν απαιτείς να δεχτεί ότι η δική σου πηγή θα ναι η ευτυχία. Την πάρτη σου κοιτάς, πώς θα έχεις κοντά να ελέγχεις αυτό που θες νομίζοντας ότι το έχεις κερδίσει. Στην αγάπη δίνεις απλόχερα, δε μετράς θα κάνω αυτό για να έχω το άλλο. Κακόγουστη ειρωνεία όταν ο εγωισμός σου γίνεται απαίτηση να έχεις αυτό που μόνος σου έχασες. Επιλογές και ευκαιρίες που πέταξες από μπαμπεσιά και ανωριμότητα. Δεν της ταιριάζεις κατάλαβέ το. Τίποτα μουλωχτό δεν την αγγίζει, το νιώθει και φεύγει τρέχοντας.

Αν σου λέει καλημέρα δε σημαίνει ότι θέλει να βρεθεί στο κρεββάτι σου, ούτε το αρνιέται επειδή έχει επιλέξει πολύ κλειστή ζωή βάζοντας πάντα μπροστά ότι πάνω από όλα είναι μαμά. Δεν είναι κλειστή στον έρωτα, ούτε όμως απεγνωσμένη ώστε να καίει τις σελίδες της. Οι άνθρωποι δεν είναι δυστυχισμένοι επειδή κάτι τους λείπει, είναι δυστυχισμένοι από το βάρος της ψυχής τους που την παζάρεψαν για μία βολή που μέτρησαν και υπολόγισαν εφήμερα αγνοώντας το κόστος που έπρεπε να κουβαλήσουν.

Δημοσιεύτηκε από τον Athina

Nothing is as it seems Στριμμένη,κυνική, κυκλοθυμική, κακομαθημένη, εκνευριστικό και ανάποδο εκ γενετής πλάσμα, με έντονη αίσθηση του σαρκασμού και αυτοσαρκασμού!

5 σκέψεις σχετικά με το “Δεν παζαρεύεται η ψυχή μάτια μου

  1. Πραγματικά υποκλίνομαι στην προσωπικότητα και στην οντότητα αυτής της Γυναίκας που περιγράφεις και αναδεικνύεις Αθηνά. Αυτό άλλωστε είναι και το δικό μου «πρότυπο», ας μου επιτραπεί ο όρος, για εκείνην.
    Άφησε ένα περιθώριο να υπάρχουν άντρες ολόγυρα που αυτήν την γυναίκα αναζητούν. Υπάρχουν ! αλλά δεν κάνουν θόρυβο. Δεν είναι ίσως γυαλιστεροί.
    Να στείλω τις ευχές μου για μια όμορφη και γόνιμη μέρα.

    Αρέσει σε 1 άτομο